Close

Byutviklingsprisen

Næringsforeningen, Universitetet i Sørøst-Norge og Drammen kommune har denne våren gått sammen om å opprette en byutviklingspris. Prisen skal deles ut for første gang på Innsikt 2024: Byutviklingskonferansen i Drammen. 

Har du forslag til et menneske, en organisasjon eller en bedrift som fortjener denne første byutviklingsprisen? I så fall sender du en e-post med en begrunnelse til karianne.braathen@nfdr.no.

Frist: 7. mai 2024

 

Statutter for Byutviklingsprisen (pdf)

 

 


Den første juryen for byutviklingsprisen består av:

 

Arild Eek (leder)
Arild har med sine 10 år som kommunaldirektør for byutvikling i Drammen kommune og senere som daglig leder i Glitrevannverket, en omfattende erfaring som leder på strategisk nivå i offentlig forvaltning og selskaper. Han har en bred erfaring med fysisk byplanlegging og det viktige samspillet mellom private og offentlige aktører. Han er i dag en del av rådgivningsmiljøet i insam, en drammensbedrift som gir råd i by- og stedsutviklingsprosjekter i hele landet. Arild bor på Konnerud, har også vært aktiv i Drammen og Omegn Turistforening og er et utpreget friluftsmenneske.

 

 

Lene Basma (nestleder)
Lene har lang ledelseserfaring og bred og strategisk erfaring med byutvikling fra kommunal og privat sektor. Hun er opptatt av på-tvers-tenkning og gjennomføringsdimensjonen i alle visjoner for utvikling av samfunn og omgivelser. Lene er utdannet arkitekt og har en master i urbanisme samt en doktorgrad fra Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo. Hun jobber nå som avdelingsleder prosjektutvikling i Drammen kommune. Før øvrig er hun en del av DNs Executive Network «Leder X», bor på Tranby i Lier, er veldig glad i «elvedamen» og lærer seg for tiden koreansk.

 

Thomas Innstø
Thomas er en av kreftene bak transformasjonen av Tollbugata i Drammen. Han er medeier og daglig leder ved Rekord Bar, Frukt & Grønt Bistro og Pelikan. Han er også en av eierne av Disko Brewing og Kometen. Thomas har tidligere vært vokalist og låtskriver i bandet The Jessica Fletchers og har vært produksjonsleder og jobbet med booking for Union Scene. Han bor på Gulskogen og har et stort engasjement for bylivet i Drammen, og særlig Strømsø. Han er nyvalgt styremedlem i Byen Vår Drammen og en av bidragsyterne i prosjektet Attraktive Drammen.
 

Cecilie Varsi
Cecilie er sykepleier og professor i sykepleie. Dekanen ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved USN har bred arbeidserfaring fra norsk helsevesen og tok sin doktorgrad i 2016.  Cecilie er opprinnelig fra Finnmark, bor i Bærum og har de fleste av arbeidsdagene sine på Papirbredden i Drammen. Hun brenner for at universitetet skal være en sentral del av bybildet, der studentene tar del i alt det Drammen har å by på og at campus preges av et yrende liv. Hun ønsker også å bidra til at Brakerøya blir et knutepunkt i regionen for helse-, omsorgs- og livsstilstilbud med universitetet som en viktig aktør.

 

Cherine Randi Sellami
Cherine Randi tar for tiden en mastergrad i menneskerettigheter og flerkulturalitet ved Universitetet i Sørøst-Norge og er studentenes valgte leder ved Campus Drammen. Hun har i løpet av studiene vært praktikant i OSCE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) og hos FNs høykomissær for menneskerettigheter, vært rådgiver for Scholars at Risk og sittet i kjønns- og likestillingskomiteen i Fellesrådet for Afrika, for å nevne noe. Hun er kommende studentpraktikant ved den norske ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia. Frem til det studerer Cherine Randi i Drammen. Hun brenner for både et sterkere akademisk tilbud og et bedre velferdstilbud til studentene ved campusen her.   

 

Tom Søgård er daglig leder i Byen Vår Drammen, Drammens sted- og bylivsutviklingsselskap og en av de viktigste premissleverandørene for byliv i sentrum. Han er siviløkonom av utdanning og har mange års bakgrunn fra reklamebransjen, blant annet som en av lederne i byrået Dinamo der han var sentral i den digitale transformasjonen. Tom er drammenser, sertifisert coach og er i tillegg flyktningeguide for Drammen Røde Kors.