Top Image

Evnen til omstilling – 20 historier om suksesser og sorger i drammensregionen

I løpet av et kvart århundre har Drammen gjennomgått en av sine største omstillinger noensinne. Veien fra fallert industriby til kunnskapsby er brolagt med både oppturer og nedturer.
 
Omstilling forteller 20 historier om suksesser og sorger i drammensregionen. Om mennesker og myndigheter. Om ideer og innsats. Boka gir et innblikk i hva som har skjedd de siste 25 årene med næringslivet, regionen og oss om bor her. Boka fremhever evnen til omstilling, enten den sitter i veggene i et rådhus eller i ryggen på de ansatte ved en fabrikk.

Forfatter: Karianne Braathen | Fotograf: Tom Atle Bordevik
Side Image

Bestillingsinformasjon

Tilbudspris ved bestilling direkte fra Næringsforeningen: 389,-  | ​Ordinær pris: 449,-
Du bestiller via post@nfdr.no - eller ringer oss på tlf. 32 26 42 10. 
Faktura med 14 dagers forfall sendes pr. epost. 
Vi finner den leveringsmuligheten som passer deg best, etter nærmere avtale.

175 år med omstilling

175 år med omstilling

I Næringsforeningen sine ærverdige lokaler sitter Rune og Karianne. Praten flyter lett, og det er tydelig at disse to går langt tilbake. Sammen deler de et brennende engasjement for næringslivet i Drammensregionen, og fellesnevneren er den rykende ferske jubileumsboken, Omstilling.
Året 2022 er ikke et hvilket som helst år for Næringsforeningen i Drammensregionen – de fyller nemlig 175 år. Gjennom 175 år har foreningen vært en svært sentral aktør i utviklingen av drammensregionen, og jubileet ble starten på bokprosjektet som ble lansert i mars i år.
 
Jubileumsboken, som har fått navnet Omstilling, er ført i pennen av Karianne Braathen, freelancer og tidligere journalist og redaktør i Drammens Tidende. At det var Karianne som skulle forfatte boken var ingen tilfeldighet.
 
Article Image

«Du må ha noen bjellesauer, eller så flyr flokken i alle retninger. Nils var en sånn bjellesau», slår Kristin fast.

«Du må ha noen bjellesauer, eller så flyr flokken i alle retninger. Nils var en sånn bjellesau», slår Kristin fast.

Kristin Ørmen Johnsen om Papirbredden
Om Nils Wisløff var bjellesauen, var Kristin Ørmen Johnsen gjeteren. Parallelt med at samtalene om tomta var i gang, la Kristin Ørmen Johnsen ut på en bred sanking av mennesker, kompetanse – og husleiepenger. I tillegg til å få med alle sine egne i høgskolesystemet skulle hun i løpet av kort tid overbevise, og delvis overtale, ledere og beslutningstakere på tre forvaltningsnivåer om at dette var en smart og unik idé.
Bottom Image