Oppstart for mentor – Internasjonale Drammen

11.09.2017
Internasjonale Drammen har fått på plass hele 9 frivillige mentorer fra næringslivet. Torsdag 7. september var det vellykket oppstartssamling for de nye "mentorparene".

Dagsavisen fremtiden 9. september:

 

– I Norge spiser man gjerne sammen med sjefen i kantina, og prosjektlederen kan godt bli med ut i felt og jobbe med hendene, forteller Fadi Shallab til tilhørerne ved Introduksjonssenteret i Drammen.

 

De ni jobbsøkerne, alle med innvandrerbakgrunn, virker genuint overrasket, men nikker enig når Shallab konstaterer at «sånt gir respekt».

 

Da Dagsavisen Fremtiden først møtte den syriske vanningeniøren i 2015, var han veldig ukomfortabel med ikke å kunne klare seg på egen hånd. I dag er han i full jobb som ingeniør i et firma i Sande, mye takket være hjelpen fra mentor Christen Ræstad.

 

Etter dette vellykkede forsøket ønsket Introduksjonssenteret å videreføre mentorordningen – og fikk hjelp fra Internasjonale Drammen. Siden de har utspring i næringslivet fikk de ganske raskt skaffet ni mentorer. Håpet er å skaffe minst ti til innen nyttår.

 

 

Les hele saken i dagsavisen.no HER

 


Vi trenger flere mentorer!

 

Ønsker du å bli mentor? Ta i så fall kontakt med Internasjonale Drammen på epost: beate.ryttersveen.sand@nfdr.no eller telefon 95144475.

 

Les mer om mentorordningen her: http://nfdr.no/prosjekter-internasjonale-drammen-menterordningen/mentorordningen