TAKEOFF NV2020: – NÅ ER VI I GANG!

28.02.2017
Næringslivet i Drammen viser igjen sin vilje til å løfte i lag. Over tre hundre forventningsfulle deltakere ble den 22. februar introdusert for ”Næringsvekst 2020” – et samarbeidsprosjekt som vil sette Drammen på kartet som en foregangsby på næringsvekst og innovasjon. Vårt ubeskjedne inntrykk er at næringslivets kvinner og menn ble både inspirert og engasjert.

Omdømmeprosjektets arvtager, NV2020 kunne knapt fått en bedre Takeoff. I samarbeid med byens kreative krefter, fyrte vi av et kompakt og underholdende show. Med innsikt og utsyn tok ordfører Tore Opdal Hansen, sosialøkonom Knut Vareide, trendforskeren Ståle Økland og partner i PwC, Bente Norbye Lie oss med på en mental luftetur med historisk, lokalt og globalt perspektiv.

 

Lærerikt, moro og veldig inspirerende, var ord som ga gjenklang i de gamle mursteinsveggene på Union Scene etter det tre timer lange forestillingen der folk også fikk anledning til å snakke med hverandre underveis: – Nå er det opp til oss!

 

AMBISIØSE MÅL

NV2020 skal bidra til nye 500 arbeidsplasser og 1000 innbyggere hvert år frem til 2020. Det er en målsatt utvikling som ikke kommer av seg selv. I årene 2005-2015 omskapte omdømmeprosjektet Drammens attraktivitet ettertrykkelig. Mange byer forsøkte å gjenskape suksessformelen, som ifølge ordfører Tore Opdal Hansen handlet om hardt, målrettet arbeid over tid. Skal suksessen gjentas, må vi og finne nye X-faktorer som får Drammen til å fremstå mer attraktiv for næringsetablering og som bosted enn andre områder vi kan sammenliknes med.

 

SAMMEN FOR VEKST

NV2020 er et samarbeid mellom Drammen kommune og næringslivet i Drammensregionen. Næringsforeningens Hans-Petter Tonum trakk opp de store linjene for prosjektet: kommunikasjon og organisering er sentrale virkemidler, og det skal arbeides langs aksene eiendomsutvikling, helsesamarbeid, gründersatsning og utvikling av besøksnæringen, i tillegg til annen næringsutvikling.

 

Allerede før NV2020 ble offisielt lansert, var over tjue hovedsamarbeidspartnere og enda flere partnerbedrifter med, og det skal bli mange, mange flere. Sammen skaper vi resultater for Drammen.


 

Ta gjerne kontakt hvis du vil vite mer om NV2020 og hvordan din bedrift kan bli involvert.

 

Kontakt: Thomas Olsen
Mob: 941 74 800
Epost: thomas.olsen@nfdr.no

 


 Dette er en pangåpning for byens nye satsing

– Jeg har forsket i 20 år på hvorfor noen steder vokser mens andre krymper. Jeg har ingen fasitløsning, men jeg har fornærmet en rekke byer som har hatt urealistiske mål, Ringerike, Kongsberg, Larvik og Moss, sa Knut Vareide fra Telemarksforskning.
 

Kilde: dt.no, 23. feb. 2017

 

Les artikkelen her


 

Næringsvekst gir kulturvekst, ikke omvendt

Trendforskeren Ståle Økland mener Drammen har gode muligheter for nye arbeidsplasser. - Næringsvekst vil gi kulturvekst, sier han.

 

Kilde: dt.no, 24. feb. 2017

 

Les artikkelen her

 


 

Da røykskyene hadde lagt seg kunne Hans-Petter Tonum i Næringsforeningen se fornøyd ut over en fullstappet sal. Næringsvekst 2020-prosjektet åpnet med et smell.

 

Kilde: Byavisadrammen.no, 1. mars 2017

 

Les artikklen her