Johan Halvorsen Musikkfest 2017
Birgitte Stærnes
Johan Halvorsen Musikkfest 2017
Ensemble Nordlys

Johan Halvorsen Musikkfest 2017

14.02.2017
Fra 12. -18. mars arrangeres Johan Halvorsen Musikkfest. Det ønskes velkommen til en festival med konserter det ikke gis tilbud om ellers i året!

Et spennende, interessant og publikumsfavnende program, med internasjonale gjester, norske stjerneartister og ikke minst utøvere med tilknytning til vår by, både profesjonelle og amatører. Vi starter festivalen med "Premiere" i Drammens Teater, hvor det også blir en flott utstilling om Johan Halvorsen lagd av Drammen Byarkiv.

 

Se program her:

www.halvorsen-musikkfest.no

 

Om Johan Halvorsen Musikkfest

"Johan Halvorsen Musikkfest har som ambisjon å være en festival som ivaretar norsk kulturarv på sitt ypperste. En musikkfest med en tydelig klassisk profil. Vi bygger Musikkfesten rundt en av våre største norske komponister. Sammen med Edvard Grieg og Christian Sinding tilhørte Johan Halvorsen gullalderen i Norsk Musikkliv, med en lang karriere som fiolinist, komponist, orkesterleder og arrangør. Det unike for Drammen er at vi kan kalle ham “vår”, fordi han ble født her og tilbragte barndommen sin her. Senere kom han også tilbake til Drammen og holdt mange konserter i Drammens Teater. På denne måten har Musikkfesten sin helt spesielle identitet. Spesielt for vår region er det også at Christian Sinding ble født på Kongsberg, og det vil derfor være naturlig å trekke frem hans verker. JHM skal være en festival av høyeste kvalitet, med artister av internasjonal og nasjonal klasse, inkludert samarbeid med regionale og lokale ressurser. Vår intensjon er å levendegjøre norsk kulturarv, trekke frem og aktualisere Halvorsens musikk. Sette den i perspektiv, ikke bare i norsk sammenheng, men også i europeisk."

Birgitte Stærnes
Johan Halvorsen Musikkfest 2017
Birgitte Stærnes
Ensemble Nordlys
Johan Halvorsen Musikkfest 2017
Ensemble Nordlys